Održana 143. sednica Gradskog veća Grada Zaječara

Danas je u velikoj sali Skupštine grada Zaječara održana 143. sednica Gradskog veća Grada Zaječara.

Većnici su usvojili Nacrt Odluke o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu, sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020. godinu, Nacrt Odluke o pribavljanju kp. br. 11076/2 KO Zaječar u ul. Ljube Nešića u Zaječaru u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom, kao i Nacrt Rešenja o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar – u likvidaciji.

Dato je zeleno svetlo na Nacrt Rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta roditelja, na Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, Budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara i na Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pribavljanje i dodelu kuća na selu i nabavku građevinskog materijala za adaptaciju kuća na selu na teritoriji grada Zaječara.

Gradski većnici su dali saglasnost i na Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije grada Zaječara, na Predlog Zaključka o angažovanju pedagoškog asistenta Anđelike Agušević iz Zaječara, za rad u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ Zaječar, na Predlog Zaključka o odbijanju Ponude Biljane Nanić iz Beograda, za prodaju prizemlja zgrade poslovnih usluga, Trg oslobođenja br.5 u Zaječaru.

Na sednici veća je usvojen i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara (u selu Zvezdan), kao i na Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara ( u selu Veliki Izvor).

Većnici su usvojili i Predlog Rešenja o odobrenju korišćenja službenog vozila, Predlog Rešenja o odbijanju prigovora Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ iz Zaječara izjavljen na Preliminarnu listu izabranih projekata na javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2020. godinu, kao neosnovan, Predlog Rešenja o odbijanju prigovora Udruženja penzionera sela Rgotina, izjavljen na Preliminarnu listu izabranih projekata na javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2020. godinu, kao neosnovan, kao i Predlog Rešenja o odbijanju prigovora Društva za pomoć MNRO izjavljen na Preliminarnu listu izabranih projekata na javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2020. godinu, kao neosnovan.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci