Održana 147. sednica Gradskog veća

Danas je u sali Skupštine grada Zaječara održana 147. sednica Gradskog veća.

Usvojen je Nacrt Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije banjsko -turističkog kompleksa „Nikoličevo“, Nacrt Odluke o utvrđivanju koeficijenata za nepokretnosti po zonama i prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za 2020. god. utvrđena osnovica poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige u najopremljenijoj zoni, kao i Nacrt Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. god.

Većnici su dali zeleno svetlo i na Nacrt Odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara, na Nacrt Odluke o izmenama Odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara, kao i na Nacrt Odluke o pristupanju grada Zaječara u članstvo Udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka“.

Na sednici veća usvojeno je i Rešenje o davanju saglasnosti na prvu izmenu i dopunu Finansijskog plana za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru i Rešenje o imenovanju direktora Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole“Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole“Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu, Nacrt Programa za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara za 2021. godinu i Izveštaj o izvršenju budžeta za period 01.01.2020. do 30.09.2020. godine.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci