Održana 22. sednica Opštinskog veća u Knjaževcu, većnici usvojili Predlog odluke o budžetu za 2023. godinu

Održana je 22. sednica Opštinskog veća u Knjaževcu, kojom je predsedavao predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić. Nakon završetka javne rasprave, većnici su usvojili Predlog odluke o budžetu za 2023. godinu.

Usvojeni su Predlozi finansijskog plana SO Knjaževac, predsednika opštine, Opštinskog veća, Prvobranilaštva, kao i Opštinske uprave Knjaževac za 2023. godinu.

Opštinsko veće usvojilo je Predlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt Aneksa III javnog ugovora o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji knjaževačke opštine, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Knjaževac u postupku javnog nadmetanja i Predlog oglasa.

Većinom glasova usvojen je Nacrt odluke o izradi Plana generalne regulacije Knjaževca, kao i zahtevi Sportskog saveza Knjaževca, SD “Sloga” Minićevo i STK “Knjaževac” o izmeni finansijskog plana i preraspodeli odobrenih sredstava.

Na sednici su usvojeni i pojedinačni zahtevi građana za dodelu novčane pomoći za lečenje dece, majkama sa više dece, kao i za lečenje od steriliteta.

U cilju oživljavanja sela u knjaževačkoj opštini, Opština Knjaževac, Ministarstvo za brigu o selu i još 10 porodica potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci