Održana redovna Konferencija klubova Okružne lige Zaječar, KUP FSZO na programu 5. marta

U prostorijama FS Zaječarskog okruga sinoć je održana redovna Konferencija klubova Okružne lige Zaječar. Konferencijom je predsedavao Dragan Ranđelović, predsednik Midžora iz Kalne, koji ove godine obeležava sedam decenija postojanja i uspešnog takmičenja, a u radu sednice od 16 prisustvovali su predstavnici 11 klubova, a izostali su čelnici Rudar Vrška Čuka iz Grljana, Šljivara, Graničara iz Velikog Izvora, Osnića i Rtnja 2016 iz Boljevca. U radu su učestvovali komesari za takmičenje, delegiranje službenih lica i disciplinac, kao i Goran Tomić, predsednik i Igor Živić, generalni sekretar FS Zaječarskog okruga.
– Na sastanku su jednoglasno usvojeni svi izveštaji komesara, pa je tako stavljena tačka na prvi deo prvenstva, koji je protekao uspešno, regularno i uz poštovanje svih propisa.Razgovarali smo o aktuelnom stanju i aktivnostima na teritoriji FS RIS, usvojili smo kalendar takmičenja za prolećni deo prvenstva za ligu FSZO i za mlađe kategorije, doneli smo Odluku za Kup takmičenje na nivou našeg okruga, kao i odluku o organizovanju seminara za službena lica, a usvojen je i predlog novog statuta usaglašen sa statutom FSS i FS RIS, koji je stavljen na javnu raspravu. Sve u svemu prvi deo sezone je protekao bez grešaka, trenutni plasman klubova na tabeli je realan, po mogućnostima, kvalitetu i ambicijama, a uvereni smo da će proleće biti još bolje i kvalitetnije, na veliko zadovoljstvo svih ljubutelja fudbala – istakao je Igor Živić, generalni sekretar FS Zaječarskog okruga.

Proleće kreće 11. marta, a uz dve vanredne srede zavesa će biti spuštena u subotu četvrtog juna ove godine. U cilju regularnosti poslednja dva kola biće odigrana u subotnjem terminu. Seminar za službena lica zakazan je za 11. mart. Testovi će biti odrađeni u službenim prostorijama saveza, a fizička provera na Gradskom stadionu pod Kraljevicom, po satnici koja će biti naknadno određena. Svi koji budu uspešni dan kasnije deliće pravdu na fudbalskim terenima širom FS Zaječarskog okruga. Srećno.
– Ulažemo maksimalne napore da nam se takmičenje u vreme pandemije odvija regularno i uz poštovanje svih mera. U ligi imamo 16 klubova, koji su opravdali svoja i naša očekivanja. Utakmice su bile kvalitetne, zanimljine i neizvesne, suđenje je bilo na visini, a posebno priznanje odao bih fudbalskim poslenicima u klubovima, koji su prosto neumorni i zaslužuju sve pohvale na organizaciji i vođenju svojih klubova. Trebamo i dalje da svi skupa da da pomognemo mladim sudijama, da sude bez pritiska i opterećenja. Možda nekada i pogreše, ali nenamerno. Moramo da im pomognemo uz pomoć sudijske organizacije da steknu iskustva i da napreduju. Nadamo se da će se na proleće ukinuti i mere zbog pandemije Kovida 19, pa će se na stadionima povećati i broj ljubitelja „najlepše sporedne stvari na svetu“. Naravno svi punim srcem želimo da i naš Timok 1919 izbori opstanak na prvoligaškoj pozornici, bio bi pun pogodak za fudbal u našem okrugu i šire – kaže Goran Tomić, predsednik FS Zaječarskog okruga i član najužeg rukovodstva FS Regiona Istočne Srbije.

KUP FSZO
Prvo kolo kupa na području FS Zaječarskog okruga na programu su u subotu 5. marta, a voljom poludirigovanog žreba, u cilju smanjenja troškova, sastaju se:
MINIĆEVO: Sloga – Omladinac (Grezna)
PODVIS: Pro Rudar – Midžor (Kalna)
SOKOBANjA: Ozren – Palilulac ( Šarbanovac, kod Sokobanje)
SOKOBANjA: Trebič – Hajduk (Rujevica, kod Sokobanje)
BOLjEVAC: Rtanj 2016 – Osnić
GRLJAN: Rudar Vrška Čuka – Graničar (Veliki Izvor)
ZVEZDAN: Kosovo – Rtanj (Boljevac)
LUBNICA: Radnički 1946 – Šljivar
VELIKA JASIKOVA: Velika Jasikova – FSU Kraljevica (Zaječar)

Prethodni članci