Održano takmičenje „Strong-Man Grand Prix Zaječara”

Održano takmičenje „Strong-Man Grand Prix Zaječara”

U Zaječaru je po treći put održano takmičenje „Strong-Man Grand Prix Zaječara”.

Učestvovalo je osam takmičara iz cele Srbije, koji su se nadmetali u šest disciplina: u vučenju kamiona od 8 tona, dizanju automobila, u prevrtanju gume od 450 kilograma, joko – nošenje tereta 300 kilograma 20 metara, u podizanju balvana 120 kilograma, piramida.

Najjači čovek i na takmičenju u Zaječaru bio je Vladimir Bulatović iz Kikinde, koji je već pet godina apsolutni šampion Srbije i deveti u svetu.

„Discipline su uvek teške kada je vrućina, ali snalazimo se. Imali smo sada i novu disciplinu – podizanje automobila, ali uspeo sam da budem prvi i u toj disciplini. Uglavnom sve discipline mi idu, samo što možda ne volim malo taj kamion da vučem. Učestvoaću i na Balkanskom kupu u Boljevcu. Spremam se kao i do sada, jaki treninzi, jaka hrana i dosta odmora“, kaže višestruki pobednik Bulatović.

Najmlađi učesnik takmičenja u Zaječaru je dvadesetogodišnji Bogdan Vuković iz Valjeva.

„Počeo sam da se takmičim sa 18 godina i mogu da kažem da je svake godine organizacija sve bolja i bolja, a takmičari su sve jači. Discipline su teške, ali druženje i organizacija je odlična. Spremao sam se cele godine, a za ovo takmičenje nisam se mnogo spremao, ali sam zadovoljan rezultatom. Omiljena disciplina mi je podizanje balvana“, rekao je Vuković.

Takmičenje „Strong-Man Grand Prix Zaječara” otvorio je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

„Čast mi je da vas pozdravim u ime Gradske uprave Zaječar, gradonačelnika Boška Ničića i u svoje lično ime. Ovo nam je treći put u nizu kako organizujemo takmičenje za najjače ljude. Svake godine idemo korak napred i takmičenja u Zaječaru su sve kvalitetnija“, istakao je Stanković.

Predsednik Strong-Man Saveza Srbije Zoran Stojić zadovoljan je organizacijom i odzivom takmičara u Zaječaru.

„Ovde su sve učestvovali naši reprezentativci koji će za dve nedelje nastupiti na Balkanskom kupu u Boljevcu. Ovo je zapravo za njih jedan trening i dobra priprema pred Balkanski kup. U Boljevcu će biti još 10 takmičara iz svih balkanskih zemalja. Zadovoljan sam ovim takmičenjem u Zaječaru. Izuzetno je bila dobro pripremljena staza. Imamo i dve nove discipline, podizanje automobila sa još 80 kilograma u gepeku i prevrtanje gume koja je ovog puta težila 450 kilograma odnosno za 100 kilograma više nego na prethodnim takmičenjima. Mislim da će nakon ovoga naša reprezentacija biti izuzetno spremna za Balkanski kup“, poručuje Stojić.

Stojić je dodao da će Balkanski kup u izboru najjačeg čoveka biti održan u Boljevcu 3. jula 2022.

Na takmičenju u Zaječaru prvo mesto zauzeo je Vladimir Bulatović, drugo mesto pripalo je Nemanji Čvoroviću, treće mesto Aleksandar Radivojević, a četvrtu poziciju zauzeo je Marko Vučić.

Organizator Otvorenog prvenstva Srbije bilo je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa Strong-Man Savezom Srbije, uz pokroviteljstvo grada Zaječara i Sportskog saveza grada Zaječara.

Prethodni članci