Opraštaj zaječarskog Timoka od Srpske lige a verovatno i od starog stadiona

Fudbaleri Timoka 1919 odigraće danas na Gradskom stadionu u Zaječaru poslednji prvenstveni meč pred svojm navijačima. U 29. kolu Srpske lige „Istok“ u goste im dolazi Radnički iz Svilajnaca. Ovaj meč neće imati neki rezultatski značaj jer je Timok 1919 već ispao iz lige a gosti iz Svilajnca su na visokom 4. mestu i lagano privode sezonu kraju.

To će zaječarcima biti oproštaj od Srpske lige „Istok“ ali da li će biti oproštaj i od stadiona na kome Timok 1919 igra skoro 70 godina videćemo uskoro. Kako je planirano sadašnji stari stadion fudbalskog kluba Timok trebalo bi da bude pretvoren u atletski stadion za istočnu Srbiju i tako postane centar za razvoj kraljice sportova.

Na nekadašnjem hipodromu uveliko se privode završni radovi na uređenju novog modernog sportskog objekta koji se nalazi u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa i sagrađen je u skladu sa svim najvišim UEFA standardima. Na novom stadionu vrednom 3,3 milijardi dinara postavljeno je ukupno 8.168 stolica za sedenje i hibridna trava koja je inače kombinacija prirodne i veštačke trave i ima osobinu bržeg oporavka nego obična podloga sačinjena stopostotno od prirodnih vlakana. Teško je poverivati da će se na njemu igrati četvrti rang takmičenja Zona „Istok“.

Utakmica između zaječarskog Timoka 1919 i Radničkog iz Svilajnca počinje u 17:30 sati a ulaz je slobodan ako i u prethodnim mečevima Srpske lige „Istok“. Za Glavnog sudiju meče delegirana je Mima Stanković iz Niša dok će joj pomoćnici biti Jovan Gajić i Stevan Lazarević takođe iz Niša.

U poslednjem 30. kolu Srpske lige „Istok“ Timok 1919 gostuje Vlasini u Vlasotincu. Ovaj meč biće odigran 11. juna od 17:30 sati.

Prethodni članci