Opština Boljevac učestvuje u više projekata energetske efikasnosti

Opština Boljevac vodi izuzetno računa o energetskoj efikasnosti, kako svojih građana, tako i javnih objekata. Jedan od prvih projekata energetske efikasnosti je zamena javne rasvete, led sijalicama. To je stvorilo veoma velike uštede u potrošnji električne energije.

Takođe, urađeno je dosta projekata sanacije javnih objekata, pre svega škola i Predškolske ustanove, a aktuelan je i projekat energetske efikasnosti upravne zgrade Opštine Boljevac.

„Trenutno je aktuelan projekat energetske efikasnosti upravne zgrade Opštine Boljevac, koji će stvoriti uslove dodatne uštede u potrošnji toplotne energije. Prećiće se na bio masu, koja ima ogromne uštede energije, kao i u zaštiti živone sredine.
Učestvovali smo na više projekata energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, učestvovali smo i u pilot projektu u prvom javnom pozivu koje je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike prošle godine, a odziv građana je bio zadovoljavajući. Dosta naših sugrađana je tim javnim pozivom rešilo stolariju u svojim domovima. Opština Boljevac je u konkursu stavila niže kriterijume, kako bi što više naših građana učestvovalo. Kao i za privredne subjekte, potrebno je samo da imaju odgovarajuće ateste koji su propisani pravilnkom Minisarstva rudarstva i energetike i da bude registrovano u APR-u. Građani mogu da konkurišu ako su vlasnici, čak i ako su suvlasnici objekta uz dozvolu vlasnika, koji imaju građevinsku dozvolu i legalizovani su ili u postupku legalizacije“
kaže Nikola Zec, savetnik za lokalni ekonimski razvoj u kabinetu predsednika Opštine Boljevac.

Na ovaj način opština Boljevac i građani stvoriće uslove za neka dalja ulaganja u svoje domove.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci