Opština Knjaževac potpisala Ugovor za unapređenje energetske efikasnosti

Opština Knjaževac potpisala Ugovor za unapređenje energetske efikasnosti

Opština Knjaževac i Ministarstvo rudarstva i energetike potpisali su u Aranđelovcu Ugovor kojim se obezbeđuje 20 miliona dinara za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji će biti realizovani tokom 2022. godine.

„Ove godine lokalna samouprava Knjaževac obezbedila je 10 miliona i isto toliko smo dobili od Ministarstva, tako da sa 20 miliona dinara raspisujemo Konkurs za energetsku efikasnost. Prošle godine su na Konkursu učestvovali stanovnici zgrada, a ove godine moći će da učestvuju i stanovnici u privatnim objektima. Moći će da zamene stolariju, prozore, vrata, da kupe novi kotao ili urade fasadu na svoji kućama, tako da će imati uštedu na grejanju, a samim tim i smanjenje troškova“, izjavio je po potpisivanju Ugovora Marko Stojanović, predsednik Skupštine opštine Knjaževac.

Lokalna samouprava i država učestvuju ukupno sa 50% sredstava, a drugu polovinu obezbeđuju građani. Ministarstvo je u Aranđelovcu potpisalo ugovore sa 151 opštinom i gradovima.

Prethodni članci