Otvaranje izložbe „Arhitektura i crtež“ Aleksandra Radojevića u Knjaževcu

U četvrtak, 21. marta, u 18 časova, u Galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac, biće otvorena izložba „Arhitektura i crtež“ prof. arh. Aleksandra Radojevića, jednog od naših najznačajnijih arhitekata i profesora arhitekture.

On će sa prisutnima podeliti svoja iskustva u ovoj oblasti i govoriti o svom životu u Knjaževcu u vreme okupacije, u kući Sibinovića u kojoj se danas nalazi Zavičajni muzej Knjaževac, a koja je kako on kaže u velikoj meri uticala na njegovo profesionalno opredeljenje.

O arhitektonskom opusu profesora Radojevića, na otvaranju izložbe govoriće akademik Sokol Sokolović, njegov nekadašnji učenik i kolega, arhitekta Srđan Gavrilović, autor monografije o profesoru Aleksandru Radojeviću i mr Mare Janakova Grujić, istoričarka umetnosti , autorka kataloga izložbe.

Arhitekta Aleksandar Radojević, nekadašnji profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, autor je mnogih važnih objekata u Srbiji i regionu, autor je zgrade i postavke muzeja u Leskovcu, Negotinu, Vranju i drugim gradovima u jugoistočnoj Srbiji…

Autor je brojnih publikacija, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a njegovi projekti višestruko su nagrađivani.

Prethodni članci