Otvaranje izložbe kostima “Džingis Kan i stvaranje savremenog sveta” u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu

U galeriji Zavičajnog muzeja u Knjaževcu, sutra (18. marta), će biti otvorena izložba kostima “Džingis Kan i stvaranje savremenog sveta” autorke Tijane Sićević.

U okviru izložbe biće prikazana tri jedinstvena kostima, uz umetničke, tehničke i radne skice, koje su nastale proučavanjem mongolske kulture. Inspiracija autorke potiče iz knjige “Džingis Kan i stvaranje savremenog sveta” Džeka Vederforda.

Početak otvaranja izložbe predviđen je za 19:00 sati.

Tijana Sićević rođena je u Prištini 1991. godine. Osnovne studije Fakulteta primenjenih umetnosti završila je u Beogradu, na odseku za scenski kostim, dok je master umetničke studije završila na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na odseku scenski dizajn. Bogato iskustvo kostimografa stekla je u radu na mnogobrojnim predstavama i filmskim ostvarenjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Specijalne nagrade za likovnost kao i nagrade Zlatni vitez za predstavu “Tvoja ruka u mojoj” na festivalu Duodrame u Topoli. Radi kao predavač likovne kulture i istorije umetnosti u srednjoj i osnovnoj školi.

Prethodni članci