U Zaječaru održana 9. sednica Skupštine grada: Usvojen prvi rebalans budžeta ove godine

9. sednica Skupštine grada Zaječara

Na 9. sednici Skupštine grada Zaječara usvojen je prvi rebalans budžeta za ovu godinu. Odlukom o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2022. godinu ukpupan budžet se uvećava za 169.215.000 dinara, tako da ukupna planirana sredstva budžeta iz svih izvora finansiranja iznose 2.209.442.000 dinara.

Usvojen je i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Zaječara za 2021. godinu.

Usvojen je i Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar, kao i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Zaječara za 2022. godinu i izmene i dopune Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Timok – održavanje”.

Odbornici su usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na izmenu Plana i Programa poslovanja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za 2022. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za period od 2022. do 2026. godine i Rešenje o davanju saglasnosti na dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za period od 2022. do 2031. godine.

Usvojen je i Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2021. godinu Istorijskog arhiva “Timočka krajina”, plan i program rada Arhiva za ovu godinu, kao i Finansijski plan ove ustanove za 2022. godinu.

Dato je zeleno svetlo i na Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2021. godinu Matične biblioteke “Svetozar Marković”, program rada ove ustanove za 2022. godinu, izveštaj o radu za 2021. i plan rada za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, izveštaj o poslovanju i finansijski izveštaj Turističke organizacije grada Zaječara za 2021. godinu, kao i Godišnji program rada za 2022. godinu i Finansijski plan Turističke organizacije grada Zaječara za 2022. godinu, naćiće se pred gradskim parlamentom 17. marta.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Izveštaj o radu za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru „Oblutak“, Finansijski izveštaj o utrošenim sredstvima, obavezama, potraživanju i rezultatima poslovanja za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, rešenje o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan ove ustanove za 2022. godinu, biće među tačkama dnevnog reda.

Usvojen je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na tekst Protokola o saradnji između opštine Bečej i Grada Zaječara, o Predlog Odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Zaječara, Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za rodnu ravnopravnost i Predlog Odluke o osnivanju Saveta za rodnu ravnopravnost grada Zaječara.

Prethodni članci