Otvoren Konkurs za dodelu kredita za podsticanje turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije objavilo je Konkurs za dodelu kredita za podsticanje turističke ponude. Pravo na korišćenje kredita imaju privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Minimalni iznos kredita je 500.000 dinara za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica a za ostala privredna društva je 2 miliona dinara.

Namena sredstava izgradnja, uređenje i rekonstrukcija hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata, restauracija ruralnih objekata, nabavka, rekonstrukcija i adaptacija plutajućih objekata, unapređenje marketinga ugostiteljske ponude, dizajn, priprema i proizvodnja suvenira, izgradnja turističke infrastrukture, usklađivanje turističkih kapaciteta sa zakonom.

Učešće kredita u projektu je do 50% ukupne vrednosti projekta a ostatak finansiranja je iz sopstvenog učešća. Rok otplate od 6 godina, uz grejs period od 1 godine, sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

 Za više informacija: http://skr.rs/z3vv

Prethodni članci