Otvoren Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA)

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović sinoć je otvoren Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA). Prema rečima direktora Festivala Miloša Đuričića, festival je pokrenut na inicijativu rukovodstva naše ustanove sa ciljem da poprimi širi karakter i tokom narednih godina postane jedna od najznačajnijih smotri školskog teatra u Srbiji. FEŠTU je otvorio umetnički direktor Festivala profesor Stevan Jovanović koji je istakao da će se takmičiti predstave 5 školskih dramskih trupa iz Bijeljine, Ljubovije, Knjaževca i Bora, nakon čega će najboljima biti dodeljene vredne nagrade. Naglasio je da se pored predstava takmiče i trejleri za predstave , jer mladi vole da stvaraju video zapise.
Prve večeri FEŠTE nastupili su: Dramska trupa Ekonomske škole iz Bijeljine, sa predstavom „Soba“, po tekstu i u režiji Igora Kalajdžije i dramska družina Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora, koja je izvela predstavu „Poslednja šansa“ po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Sandre Živković. Fešta se nastavlja danas kada će članovi dramske trupe OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca izvesti dve predstave: od 12:30 „U čarobnoj zemlji snova“ po tekstu Luisa Kerola, u režiji Danijele Tomić a od 18:00 sati „Bajku o vremenu“ Ljubiše Đokića u režiji Olivere Ranđelović. Od 20:00 dramska trupa Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije izvešće predstavu „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Sonje Mandić
Školska dramska družina zaječarskog Pozorišta odigraće svoj komad izvan konkurencije, u čast nagrađenih, sutra od 18 sati. Organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Prethodni članci