Otvoren Turistički info centar opštine Boljevac na Rtnju

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 08

Kao novi vid predstavljanja prirodnih atrakcija i kulturne baštine Boljevca i okoline, na planini Rtanj kod Boljevca otvoren je Turistički info centar. Ovo je ujedno i nastavak projekta prekogranične saradnje opštine Boljevac i bugarske opštine Belogradčik i saradnje sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata prekogranične saradnje koji realizuje opština Boljevac i bugarska opština Belogradčik u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije“ kazao je Zoran Milovanović, iz RARIS-a. „Objekat u kom se nalazi Turistički info centar dobio je novo ruho i novu namenu, i tu ima i novog sadržaja Turističke organizacije opštine Boljevac. Cilj je da se afirmišu turistički potencijali opštine Boljevac, a pre svega centralne turističke destinacije naše opštine – a to je planina Rtanj i naselja Rtanj“ istakao je Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

U Info centru postoji i virtuelna prezentacija prirodnih lepota opštine Boljevac. U Turističkoj organizaciji Opštine Boljevac kažu da će na ovaj način približiti sve turističke ponude Boljevca, kako domaćim, tako i stranim turistima.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 08

„Objekat je namenjen pre svega turistima, koji na jednom mestu mogu da dobiju informacije o celokupnoj turističkoj ponudi Boljevca i okoline, šta mogu da posete, gde da prenoće i probaju naša tradicionalna jela. Otvoreni smo i za sve kritike i ideje turista i ovo je veliki pomak u razvoju turizma“ rekao je Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije opštine Boljevac.

Ovaj Info centar uređen je kroz projekat „Očuvanje i atraktivna izložba prirodne i kulturne baštine opština Belogradčik i Boljevac“. Ovaj projekat je prekogranična saradnja izmedju Opštine Belogradčik (Republika Bugarska) i Turistička organizacija opštine Boljevac (Republika Srbija) krroz program Interreg-IPA CBC Bulgaria-Serbia Program CCI. Projekat je imao za cilj da poboljša turističke atraktivnosti i diverzitet turističkih proizvoda u regionu Belogradčika i Boljevca.

Prethodni članci