Otvorena izložba radova nastalih na 53. likovnoj koloniji “Deliblatski pesak“

U galeriji Centra za kulturu-pozorišni muzej Zaječar (bivši Memorijal Nikole Pašića) otvorena je izložba radova nastalih na 53. likovnoj koloniji “Deliblatski pesak“, Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo. Prlikom otvaranja izložbe Miloslav Urošević-Uroš, akademski slikar i jedan od organizatora kolonije, zaposlen u Kulturno-prosvetnoj zajednici Pančevo, istakao je da je ova kolonija jedna od najstarijih u državi i izrazio nadu da će opstati još dugi niz godina.

„Sardnja između Kulturno –prosvetne zajednice Pančevo i zaječarskog centra za kulturu traje već dugi niz godina i veoma je živa u pogledu likovnog stvaralaštva.Svake godine pozivamo nekog od vaših slikara i neko od naših učestvuje u vašoj likovnoj koloniji“ rekao je Urošević i dodao da su ovakve izložbe  način da se likovno stvaralaštvo prikaže široj javnosti u oba grada.

Profesor prištinske likovne akademije sa sedištem u Zvečanu,koji je više godina aktivan učesnik i organizator kolonije, Nebojša Jocić ,otvorio je izložbu i pored ostalog rekao da je  kultura u svim sredinama marginalizovana ali je  ova kolonija, simpozijum umetnika, uspela da preživi i polako se vraća u stare tokove i vraća stari sjaj. Zaječarci će izložbu koja obuhvata 17 slika I jednu skulpturu  moći da pogledaju naredne dve nedelje.

 Organizatori su Ustanova narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović“ Zaječar i Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo.

Prethodni članci