Peta samostalna izložba zaječarskog slikara Ninoslava Jovanovića otvorena u Negotinu

U galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac” u Negotinu, otvorena je peta samostalna izložba crteža i slika „Svetica i grešnica“ zaječarskog slikara Ninoslava Jovanovića.

Na izložbi su izložene 33 slike, rađene u različitim tehnikama. Pored slika, predstavljeni su i crteži. Umetnik koristi pastel, kao i tuš i kombinovana tehnika tuša i suvog pastela i akril na platnu.

Koristeći razne strukture i formate, slikar kroz svoje radove pokušava da poruši sve predrasude koje postoje o ženama, vraćajući njenu ženstvenost i misteriju. Umetnik kroz slike ističe da žene ne moraju da podležu bilo kakvim razlikama i odabirima koju će ulogu imati u životu, jer i sam naziv izložbe „Svetica i grešnica“ ukazuje na to da je izbegnuto ono „ILI“, odnosno žena sama treba da odabere svoju ulogu i može da bude i majka i političarka i doktorka i domaćica…

Moderator je bila dr Sanela Radisavljević, a recenzent izložbe ikonopisac Zorica Cvetković. Na izložbi su govorili Milan Radosavljević, umetnik slikarstva i direktorka Doma kulture u Negotinu Jovanka Stanojević.

Svi zainteresovani moći će izložbu da pogledaju svakog radnog dana do 7. aprila 2023.

Prethodni članci