U zajedničkoj akciji Nezavisnog sindikata policije i Udruženja veterana PJP u Zaječaru prikupljeno 45 jedinica krvi

U Zaječaru je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj je prikupljeno 45 jedinica ove dragocene tečnosti. Akcija je realizovana u sklopu manifestacije „Srcem protiv NATO agresije“.

Pored ostalih humanih građana, doprinos ovoj akciji dali su i Nezavisni sindikat policije KC Zaječar, Udruženje veterana PJP i predstavnici herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”.

„Ova akcija je pre svega potreba za ovom dragocenom tečnošću za sve građane. Mi kao veterani Posebnih jedinica policije kada god je to potrebno odazivamo se ovakvim akcijama. Ova akcija ima za nas poseban značaj, jer je u sklopu manifestacije koju obeležavamo ‘Srcem protiv NATO agresije’, kao podsetnik na jedan od najmračnijih dana u istoriji Srbije, kada je jedna vojna sila bez odluke Ujedinjenih nacija izvršila bombardovanje nedužnog naroda. Mi smo odmah bili spremni da u tom periodu stanemo u odbranu naše zemlje, a nažalost mnoge naše kolege se nikada nisu vratile svojim porodicama. Mi kao veterani smo i dalje aktivni i u borbi za našu državu i uvek ćemo nastaviti da se odazivamo ovakvim akcijama“, poručio je Dragan Trailović, veteran PJP Zaječar.

Nezavisan sindikat policije KC Zaječar već treću godinu zaredom daje podršku kroz ovakve akcije Udruženju veterana PJP i predstavnicima herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni”.

„Treću godinu zaredom organizujemo manifestaciju ‘Srcem protiv NATO agresije’ i ta manifestacija se proširila i na ostatak Srbije. U okviru dvodnevne manifestacije danas dajemo podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi, a ključni segment manifestacije biće 24. marta 2023. kada će biti položeni venci, održan parastos poginulim pripadnicima policije i kada će biti održana svečana akademija. Ove godine smo takođe u saradnji sa Gimnazijom, Medicinskom školom, Tehničkom i Ekonomskom školom u Zaječaru pokušali smo da afirmišemo učenike završnih razreda ovih škola da dođu i budu posetioci ove manifestacije i izložbene postavke koja će biti u foajeu zaječarskog pozorišta“, istakao je Igor Stojadinović, generalni sekretar Nezavisnog sindikata policije.

Akciju je realizovao Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

Tradicionalno već treću godinu zaredom u Zaječaru će manifestacijom „Srcem protiv NATO agresije” biti obeležen jedan od najtužnijih i najbolnijih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda – 24 godine od početka NATO agresije. Manifestacija će biti održana u petak, 24. marta 2023. godine.

Početak je u 11:00 sati, kada će ispred Policijske uprave u Zaječaru, na spomen obeležje stradalim policijskim službenicima biti položeni venci i cveće. Od 12:00 sati, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru biće održan parastos poginulim pripadnicima policije na Kosovu i Metohiji. Za 13:00 sati predviđena je svečana akademija u zaječarskom pozorištu, dok će u foajeu pozorišta biti postavljena izložba fotografija o učešću pripadnika Posebnih jedinica policije u borbi protiv OVK i u odbrani od NATO agresije. Takođe, biće priređena promocija knjige „11 nedelja predatora” autora Dragana Živaljevića, penzionisanog pukovnika policije i komandanta Odreda PJP.

Organizator je Udruženje veterana Posebnih jedinica policije uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar i 549. Motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, uz saradnju sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centrom za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru i sa komandom Timočke brigade u Zaječaru.

Prethodni članci