Podrška ekonomskom osnaživanju u Knjaževcu

U Knjaževcu je dodeljeno deset ugovora o donaciji finalnim korisnicima, odabranim u okviru Helpovog projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ koji se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Ugovorom o saradnji sa Opštinom Knjaževac planirana je podrška za najmanje 10 mikro i malih biznisa grantovima u opremi za zanatske i uslužne delatnosti.

Finalni korisnici grantova, u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra, dobiće alate i mašine za obavljanje dve poljoprivredne, tri uslužne i pet zanatskih delatnosti, kao što je na primer proizvodnja gumene obuće, održavanje i popravka motornih vozila, proizvodnja peciva i poslastičarskih proizvoda, predmeta od drveta i slično, dok čak četiri korisnika donacija imaju obavezu da zaposle jednog novog radnika.

Regionalni program „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2023. godine realizuje se uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva za spoljne poslove SR Nemačke u okviru Nemačke razvojne saradnje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.

Fokus ovog regionalnog programa u Srbiji je na ekonomskom osnaživanju lokalnog stanovništva i to u gradovima Leskovac, Kraljevo, Knjaževac i Niš.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci