Polaznice Etno radionice Centra za kulturu Bor postigle veliki uspeh na dva takmičenja

U Gradskoj upravi Bor priređen je prijem za polaznice Etno radionice Centra za kulturu, koje su ostvarile odlične rezultate na dva takmičenja.

Na XIX „Donne in Musica” internacionalnom onlajn festivalu u kategoriji etno muzike, polaznice Etno radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora”, osvojile su četiri nagrade od kojih su tri prva i jedno drugo mesto. Žiri ovog međunarodnog festivala, sastavljen je od istaknutih domaćih inostranih pedagoga iz Jordana, Španije, Nemačke, Kine, Luksemburga, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

U kategoriji etno muzike prvu nagradu osvojila je grupa „Đurđevak” Ustanove „Centar za kulturu grada Bora”. Natalija Božić osvojila je prvo mesto izvođenjem svatovske pesme. Nađa Kozić ponela je zlatnu medalju izvođenjem numere iz centralne Srbije. Drugo mesto pripalo je Anđeliji Čerkasov, izvođenjem numere iz Severne Makedonije.

Zadivljujući rezultati, sada već tradicionalno stižu i sa Republičkog takmičenja u pevanju tradicionalne pesme na kome su polaznice etno radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora” postigle sledeće rezultate u svojim kategorijama: Anđelija Čerkasov – prvo mesto u kategoriji solista, (numera sa prostora Severne Makedonije i Bugarske); Nađa Kozić – prvo mesto u kategoriji solista, (pesma iz centralne Srbija); duet Nađa Kozić i Natalija Božić – prvo mesto i lauret u kategoriji grupa/duet, (Krivi vir, žetvarska pesma); Natalija Božić – prvo mesto u kategoriji solista (Svatovska pesma); grupa „Đurđevak” Ustanove „Centar za kulturu grada Bora” – prvo mesto u grupnoj kategoriji.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić istakao je da su ove devojke dostojno predstavile Grad Bor i pokazale kako se rad i upornost i te kako isplate.

Pomoćnik gradonačelnika Bora Boban Stojanović kazao je da je saradnja sa Centrom za kulturu na najvišem nivou i da će lokalna samouprava uvek podržavati uspehe borske omladine.

Mentorka i vođa Etno radionice Centra za kulturu Tamara Glišić ponosna je na svoje polaznice koje su ostvarile veliki uspeh.

Prethodni članci