Pomozimo Jani iz Knjaževca da što pre ozdravi: Održana humanitarna akcija u Zaječaru

Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije timočke, Crveni krst Zaječar i umetnici grada Zaječara, uz blagoslov Episkopa timočkog Ilariona, kod Saborne crkve u Zaječaru, organizovali su humanitarnu akciju sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje male Jane Marković iz Knjaževca.

Hitno je potrebno da se prikupi novac kako bi se pomoglo Jani da nastavi lečenje u Turskoj, a novac je potreban za put, smeštaj, dalje lečenje i terapije.

„Novac je potreban za lečenje u Turskoj i terapije matičnim ćelijama. Prva doza je zakazana za 20. septembar 2023. druga doza je zakazana za 28. septembar. Između toga, ona će imati terapije i vežbe tamo. Nakon toga, ostaju nam kontrole tamo i potrebno je 19 hiljada evra za sve to i oko dve hiljade evra još za smeštaj. Putujemo 18. septembra, 19. septembra Jana ima pripremne preglede, a 20. septembra prima prvu dozu matičnih ćelija“ rekla je Tamara Petrović, Janina majka.

Učenici od prvog do osmog razreda OŠ „Ljuba Nešić“ koji pohađaju versku nastavu u Zaječaru, kao i „petlići“ zaječarskog Crvenog krsta oslikavali su plakate za pomoć maloj Jani, uz podršku slikara Ninoslava Jovanovića, Marije Andrić, pevača Nenada Golubovića Čapeta i mnogih drugih, dok su građani u kutiji mogli da doniraju novac.

Jana je rođena kao zdrava beba i odrasla u ljubavi svoje porodice. Nažalost, od svoje četvrte godine, suočava se sa epileptičnim napadima. Nakon detaljnih medicinskih pregleda, dijagnostikovana joj je cista iznad hipofize kao uzrok tih napada. U cilju pružanja Jani bolje budućnosti, upućena je na dalje lečenje u tursku bolnicu „Liv Hospital“ u Istanbulu.

Sva novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Crvenog krsta Zaječar: 325-9500500279637-44, sa naznakom „POMOĆ U LEČENjU MALE JANE“.

Fondacije HUMANOST BEZ GRANICA:

  • Dinarski račun: 160-6000001695565-34;
  • Devizni račun: 160-6000001695978-56.

Prethodni članci