Potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji u okviru priprema za realizaciju projekta „Kamp klasične muzike“ u Zaječaru

U okviru priprema za realizaciju projekta „Kamp klasične muzike“, u zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović Zaječar, Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Zaječar, Narodnog muzeja „Zaječar“ i Udruženja „Srpski muzički centar“ iz Beograda.

Kako je protokolom predviđeno organizator Kampa, koji će od 15. do 21. avgusta biti održan na Feliks Romulijani i u Zaječaru, je „Srpski muzički centar“, a pomenute zaječarske ustanove su suorganizatori.

„Kamp klasične muzike“ je od opšteg društvenog interesa, a njegov osnovni cilj je podrška u razvoju mladih muzičkih talenata, od predškolskog uzrasta do post-diplomskih studija.

Do sada je održano šest kampova u kojima je angažovano preko 20 renomiranih predavača i oko 150 mladih talenata iz Srbije, Bugarske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Severne Makedonije, Republike Srpske, BIH, Hrvatske i Španije, Luksemburga…

Ove godine, u radu Kampa će učestvovati 40-tak mladih talenata, a predavači će biti istaknuti muzički stručnjaci, profesori na Muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu: Jokut Mihailović, Ljubiša Jovanović, Vera Ogrizović, Sandra Belić, Marko Josifovski, Robert Lakatoš, Katarina Jovanović i Uki Ovaskainen.

U okviru Kampa klasične muzike moguće je i stručno usavršavanje nastavnika muzičkih škola iz Zaječara i ostalih gradova Timočke Krajine.

Prethodni članci