Potpisan protokol o saradnji zaječarskog pozorišta i požarevačkog Centra za kulturu

Zaječarsko pozorište potpisalo protokol o saradnji sa Centrom za kulturu iz Požarevca

U zaječarskom teatru danas je potpisan protokol o saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” Zaječar i Centra za kulturu iz Požarevca.

Protokol su potpisali direktori dve ustanove Vladimir Đuričić i Galina Pavlenko Perić.

Tim povodom u izjavi za medije Đuričić je naglasio da je danas potpisan protokol sa jednom od najaznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji. Brojni festivali i programi koje organizuju su među najboljima u Srbiji i članovi su pojedinih asocijacija za koje je zainteresovano i zaječarsko pozorište. Izrazio je nadu da će ova saradnja biti ozbiljna sinergija između zaječarske i požarevačke ustanove kulture, na ponos dve ustanove ali i gradova u kojima se nalaze. Đuričić je podsetio da je do sada potpisano nekoliko značajnih protokola o saradnji od kojih je poslednji između najzapadnijeg srpskog pozorišta u Banja Luci i najistočnijeg srpskog pozorišta u Zaječaru.

Direktorka Galina Pavlenko Perić je istakla da je za požarevački Centar za kulturu velika čast saradnja sa kulturnim institucijama Zaječara i izrazila nadu da će saradnja dve ustanove biti uspešna u svim segmentima. Ne samo kada je u pitanju pozorišna umetnost, već i u koncernoj delatnosti, dečjim programima, izložbama, promocijama knjiga… Inače, požarevački Centar za kulturu potipisnik je sporazuma o saradnji sa 11 ustanova kulture u Srbiji i ovo je još jedan značajan dan za Centar za kulturu iz Požarevca jer je potpisan protokol o saradnji i sa zaječarskom ustanovom “Zoran Radmilović”.

Ovaj protokol treba da učvrsti i proširi već postojeću saradnju. Naime, u okviru 12. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR” danas je na maloj sceni Centra za kulturu u Kotlujevcu izvedena predstava požarevačkog Centra za kulturu “Miš maus kuća haus ilti Mačak u čizmama”.

Prethodni članci