Predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama” odigrana u Zaječaru

U okviru pratećeg programa 12. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR” u Centru za kulturu u Kotlujevcu odigrana je predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama” Dramskog studija Centra za kulturu iz Požarevca. Koautori i reditelji predstave su Slobodan Stepić – Boba i Dragiša Kosara. U prepunoj sali učenici nižih razreda zaječarskih osnovnih škola „Hajduk Veljko” i „Đura Jakšić”, kao i zabavištanci, uživali su u predstavi i glumce često nagrađivali aplauzom.

Slobodan Stepić – Boba, koautor predstave i rukovodilac dramskog studija ističe da je ovo prva igrano-lutkarska predstava Dramskog studija iz Požarevca od 2018. godine do danas i do je zbog toga angažovan dugogodišnji glumac beogradskog pozorišta „Duško Radović” Dragiša Kosara, koji je lutkar. Cilj je bio da se deca iz dramskog studija koja glume u predstavi upoznaju sa lutkarskom predstavom, sa procesom njenog stvaranja. Prema rečima Stepića, ova predstava je osvojila nagrade ne samo na domaćim već i na Međunarodnim festivalima.

Predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama” odigrana u Zaječaru

Predstava je rađena po motivima komada „Mačak u čizmama” koji je adaptirao Dragiša Kosara. Ideja je bila da se predstava premijerno izvede na festivalu posvećenom Milivoju Živanoviću, pa zato u predstavi postoji lik Milivoja koji je stari pozorišni radnik i koji jedne noći ostaje sam u pozorištu i razgovara sa miševima koji ga uznemiravaju. Kada im zapreti da će pozvati mačka da ih rastera oni mu kroz smeh kažu da je mačak njihov drug i pričaju mu priču o mačku u čizmama.

Igraju članovi dramskog studija: Stefan Milojević, Nina Plavšić, Jana Vasić, Teodora Vujović, Luka Mladenović, Dunja Stošić, Bogdan Stanković, Emina Stojanoviić, Darija Trailović, Katarina Atanisavljević Dimitrije Kanđolac i Bogdan Stojadinović.

Predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama” odigrana u Zaječaru

Muzika: Saša Lokner
Kostimi: Tina Leposavić
Dizajn i izrada scenografije: Borisav Stojiljković
Izada lutaka: Tina Leposavić i Borislav Stojiljković
Šef tehnike: Zoran Miladinović
Svetlo: Goran Dragutinović
Inspicijent: Emilija Jotić
Tehnička realizacija: Vedran Lukić
Producent: Galina Perić
Organizator: Bojan Gačević

Prethodni članci