Potpisan ugovor između Opštine Knjaževac i Kabineta ministra bez portfelja

U Nišu je juče potpisan ugovor između Opštine Knjaževac i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, povodom sufinansiranja programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Odlukom o odobravanju sredstava za program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2023. godinu opštini Knjaževac biće dodeljena sredstva za sufinansiranje projekta “Izrada istražne bušotine na području sela Rgošte kod Knjaževca – I faza”, za realizaciju projekta unapređenja infrastrukturnih kapaciteta izrazito nedovoljno razvijenih opština, a na osnovu Javnog poziva za prijavu projekta za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Ugovore je potpisalo ukupno 38 siromašnih opština u Srbiji. Novica Tončev, ministar bez portfelja u srpskoj vladi zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, istakao je da se nastavljaju akcije kako bi se smanjio broj lokalnih samouprava koje su trenutno sa statusom nerazvijenih.

Prethodni članci