Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Knjaževcu održano predavanje na temu “Osobe sa invaliditetom u društvenoj zajednici – njihova prava i potrebe”

U Knjaževcu, u prostorijama Udruženja „MS“, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održano je predavanje na temu “Osobe sa invaliditetom u društvenoj zajednici – njihova prava i potrebe”.

Predavač je bila prim. dr med. Lela Mihajlović Jovanović, neuripsihijatar, šef Odseka za neurologiju i psihijatriju i pridruženi član Udruženja MS iz Knjaževca od 2004. godine.

Udruženje „MS“ iz Knjaževca postoji 18 godina i broji 50 članova. Udruženje ima i pridružene članove koji su tu po nekoj drugoj vrsti invalidnosti.

“Ne treba nikoga isključivati, jer uprkos dijagnozi i različitosti, svi imamo kvalitete i možemo mnogo više”, rekla je predsednica Udruženja „MS“ u Knjaževcu Ana Ranđelović.

Predavanju su prisustvovali članovi knjaževačkog i zaječarskog udruženja „MS“, Udruženja paraplegičara iz Knjaževca, kao i predstavnici Udruženja “Mobilnost” iz Skoplja. Podršku su pružili i predstavnici Crvenog krsta Knjaževac i lokalne samouprave.

Prethodni članci