Predstavljeni rezultati projekta „Pruži ruku“ u Društvu obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru

Cilj projekta „Pruži ruku“ bio je pružanje podrške osobama sa invaliditetom i članovima njihovih porodica tokom krize izazvane epidemijom virusa COVID – 19.

Ciljnu grupu činilo je 30 osoba sa invaliditetom svih stepena i vrsta invalidnosti i 60 članova njihovih porodica iz sela i grada Zaječara, u periodu od 3. decembra 2021. do 15. marta 2022.

Predstavnici Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru predstavili su rezultate ovog projekta na konferenciji za medije.

„U periodu od 10. decembra 2021. do 1. februara 2022. realizovano je anketiranje 30 osoba sa invaliditetom ili članova njihovih porodica u Zaječaru i selima Veliki Izvor, Grljan, Velika Jasikova. Anketirane osobe sa invaliditetom su različitih vrsta i stepena invalidnosti, različitog uzrasta i pola ali primarno sa telesnim invaliditetom ili intelektualnom insuficijencijom“, poručio je Ivan Simić, sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru.

Projekat „Pruži ruku“, finsijski je podržan od strane Fondacije Iskorak. Ovo Društvo trenutno ima 109 članova, a u proteklom periodu dobilo je još pet novih.

Tokom ove godine očekuju ih još dosta aktivnosti kao što su razne radionice i tradicionalni turnir u šahu.

Prethodni članci