Predstavnici investitora i Vlade Republike Srbije obišli radove na stadionu

Juče su predstavnici investitora, Vlade RS i njene Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obišli radove na izgradnji novog gradskog fudbalskog stadiona u Zaječaru.

Konstatovano je da dinamika radova teče po utvrđenom planu i da izvođači radova (grupa koju čine beogradske kompanije W. D. “Concord West”, “DBS” doo, “Elektrozapad” doo, kao i “Premer Savković” doo Lazarevac, “Modulor” doo Beograd, “Hidro-Tan” doo Beograd, “Kapa Projekt” doo Niš, Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge “Frenki-alarm” doo Valjevo, “Dabikom CO” doo Beograd i “ECO Constructio” doo Beograd) sve rokove poštuju shodno ugovoru vrednom 3.379.200.000 dinara. Veličina terena, novog stadiona na Kraljevici, biće 105 h 68 m, prostor neposredno uz teren je sa severne i južne strane 8 m, sa istočne i zapadne 8,5 m, tako da je teren sa okolinom ukupno 121 h 85 metara. Teren je od prirodne trave i ima drenažu i grejanje. Sa zapadne strane, ispod tribine, projektovani su potrebni sadržaji vezani za potrebe kluba:

  • nezavisni prilazi autobusom za domaće i gostujuće igrače;
  • svlačionice i sale za zagravanje;
  • prostori za sudije i delegate;
  • centralni ulaz za VIP goste, novinare i prostrani hol;
  • sala za pres konferencije, prostrije za rad novinara i fotorepotere;
  • sala za prvu pomoć i doping kontrolu;
  • uz obavezne prostorije projektovane su i prostorije uprave kluba, kao i pomoćne prostorije za smeštaj opreme potrebne za rad sadiona.

Projektovano je da iz prijemnih prostorija, igrači i sudije, direktno izlaze na teren, a VIP gosti i predstavnici medija liftom, ili stepenicama, se penju na drugi sprat. U sklopu stadiona projektovana je i hala za borilačke sportove. Formiran je plato oko celog stadiona sa kojeg posetioci, kroz kontrolisane ulaze, dolaze u koridor ispod tribina. Duž koridora su projektovani punktovi za ketering, prvu pomoć i toaleti. Posetioci ulaze na tribine kroz pet prolaza na severu i jugu i kroz sedam na istoku i zapadu. Ukupan broj sedišta je 8.168. Na nivou prizemlja sa severne strane formiran je prostor namenjen za komercijalne sadržaje. Namena lokala je u domenu lokalne samouprave. Zapadna tribina ima i treći nivo, a na trećem nivou projektovani su prostori za novinare, tv reportere, tv studio, kontrolna soba sa video nadzorom i VAR-om i VIP kafe. Sa ovog nivoa se silazi do ukupno 180 VIP mesta. Tribine su pokrivene, kompaktne i ravne. Stadion je osvetljen sa četri reflektorska stuba. U ćoškovima pod uglom od 45 stepeni postavljena su dva semafora i dva reklamna panela.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci