Prezentacija turističkih lokacija i projekata istočne Srbije u Nišu 11. marta

RARIS

RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga organizuje Investicionu prezentaciju turističkih lokacija i projekata istočne Srbije, u petak, 11 marta 2022. u Nišu.

Prezentacija će okupiti vodeće privrednike, agencije za nekretnine i druge zainteresovane za investicije u turizmu iz Niša. Biće predstavljeno 20-tak konkretnih lokacija i projekata iz turizma, kao što su npr: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u
dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd.

Istočnu Srbiju čine gradovi Zaječar i Bor, opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac, Sokobanja i Boljevac. Istočna Srbija poslednjih godina beleži rekordne brojke u turizmu:

Uspešno radi 2.900 turističkih objekta sa 9.000 ležaja.
Godišnje dođe 300.000 turista koji ostvare preko milion noćenja, a 170.000 turista poseti ovdašnje muzeje.
U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu. Lepenski Vir ima novi Vizitorski centar, počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam a uskoro počinje gradnja Vizitorskog centra na Feliks Romuliani (UNESCO).

U regionu je sve veća ponuda lokacija za greenfiled i brownfield investicije po više nego konkurentnim cenama i brojni su primeri uspešnih investicija, u kojima se traži mesto više: hotel „Ramonda“ na Rtnju, hotel „Sunce“ u Sokobanji, apartmani na Staroj planini i Dunavu…

„Ovo neće biti samo prezentacija postojećih lokacija i projekata, već želimo i da čujemo i vaša interesovanja i pomognemo vam u pronalaženju adekvatnih lokacija i projekata“, navode iz RARIS-a.

Na prezentaciji će učestvovati i predsednici opština Knjaževac i Kladovo.

Za više informacija pogledajte investeastserbia.com/index.php/lokacije-u-turizmu, a turističku ponudu istočne Srbije možete videti na www.visiteastserbia.rs.

Prethodni članci