Pripadnici saobraćajne policije otkrili više od 36.000 prekršaja tokom sedmodnevne međunarodne akcije

Na teritoriji PU Zaječar počela pojačana akcija kontrole saobraćaja

Pripadnici saobraćajne policije u Srbiji otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka.

Brzina je kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje, koje su Upravi saobraćajne policije predložene od strane građana.U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja 2024. realizovana je akcija pod nazivom „Speed marathon“, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.

Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

Pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole, u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Prethodni članci