Priznanje iz Litvanije nastavniku Gimnazije u Zaječaru Mladenu Šljivoviću

Tokom prošle nedelje u Viljnusu, Litvanija, održana je završna konferencija međunarodnog projekta DoSE. Učesnik konferencije bio je i nastavnik zaječarske Gimnazije Mladen Šljivović.

Cilj projekta DoSE je da pruži podršku školama širom Evrope u poboljšanju postojećih STEAM pristupa i njihovom obogaćivanju specifičnim elementima umetničkog stvaralaštva, kao i podsticanju mladih da se približe nauci, razvijaju naučna znanja i opredeljuju se za naučne karijere.

Učesnici iz Srbije, Nemačke, Belgije, Holandije i Litvanije imali su za cilj stvaranje više resursa koje bi nastavnici mogli da koriste u nastavi, u cilju razvijanja naučne pismenosti.

Kao jedan od pobednika nacionalnog konkursa priliku da boravi u glavnom gradu Litvanije imao je i nastavnik Mladen Šljivović, koji je sa čak tri aktivnosti zastupljen u zborniku najboljih radova: Potraga za blagom, Nauka i strip i STEM jam. Mladen je predstavio svoj rad učesnicima skupa, a veliko interesovanje izazvali su Mejkers lab i Naučni klub u Gimnaziji u Zaječaru.

Prethodni članci