OFK 019 zimuje na trećem mestu u ligi FSZO

Zbog nedostatka sredstava za takmičenje na zonaškom Istoku, malo je nedostajalo da minulog leta „romantičari“ sa Kraljevice, prestanu da se takmiče. Ipak, nakon dugog dogovaranja i vaganja šta je najpametnije uraditi, čelnici kluba, pre svih Miće i Božidara Pavlovića i Zorana Nikolića, kao i iskusnih fudbalera Nenada Jankovića, Miloša Nikolića, Nenada Džunova i Nemanje Jovanovića, jednoglasno je odlučeno da mlađe kategorije i Škola fudbala ovog kluba nastavi da i dalje normalno radi, da se takmiči i ređa uspehe, a da seniorski pogon odustane od takmičenja u zonskom rangu i da nastavi da se nadmeće rang niže, u Okružnu ligu Zaječar.

OFK 019 Zaječar

– Odluka je bila teška, ali morali smo nešto da uradimo kako bi izbegli gašenje prvog tima. Svi fudbaleri su se složili sa odlukom, niko nije napustio klub, pa sa iskustvom iz zonaškog društva, pružali smo dopadljive partije na terenu i beležili dobre rezultate. Jesenju sezonu završili smo na trećem mestu, odmah iza FSU Kraljevice (34) i Trebiča iz Sokobanje (33), a ispred Midžora iz Kalne koji ima isti broj bodova kao i mi (29). Uvereni smo da na proleće možemo da nadoknadimo pet bodova manjka iz lidera i da od leta ponovo zaigramo u zonaškom društvu – kaže Miloš Nikolić, iskusni vezista i kapiten „romantičara“ sa Kraljevice.

Aleksandar Savić i Milan Nikolić

Veliki doprinos najpre u opstanku kluba, a potom i u blistavim partijama na terenu, doprineo je svakako i iskusni prvotimac Nenad Janković Čiča, koji je prošle sezone okačio kopačke o klin i posvetio se privatnom biznisu, ali zbog interesa kluba ponovo na igralištu pored pruge i pored leve aut linije pleše kao dečkić.

Nenad Džunov i Nenad Janković

– Fudbal je uvek bila moja velika ljubav. Prošao sam sve selekcije u Timoku 1919, od pionira do seniorskog pogona, potom sam nekoliko sezona bio kapiten Kablova, a karijeru sam okončao u OFK 019, na igralištu pored pruge. Ipak, minulog leta sam se predomislio i ponovo obukao kopačke. Jeste da imam godine za fudbalsku penziju, ali se još nedam. Tu smo nas nekoliko starijih fudbalera koji prenosimo bogato iskustvo mlađim igračima čije vreme tek dolazi. Što se tiče prvog dela prvenstva odigrali smo veoma dobro, kvalitetno i efikasno. Postigli smo ukupno 50 pogodaka i najefikasniji smo u ligi. Cilj nam je da na kraju sezone prvi presečemo pobedničku vrpcu – jasan je iskusni Nenad Janković.

Prethodni članci