Priznanje kompanije „Novosti“ – Srebrna plaketa za najplemenitiji podvig godine biće uručena zaječarskim vatrogascima Laliću i Trifunoviću

Zaječarski vatrogasci spasioci Saša Lalić i Andrija Trifunović dobitnici su Srebrne plakete za najplemenitiji podvig godine, priznanja koje tradicionalno 60 godina dodeljuje kompanija „Novosti“.

Lalić i Trifunović su, juna prošle godine, vraćajući se s posla, spasili trogodišnjeg dečaka, koji je slučajno upao u šaht sa vodom, dubok četiri metra, na Popovoj plaži u Zaječaru. Oni su ga i reanimirali do dolaska Hitne pomoći.

Svečana dodela ove nagrade biće u Skupštini grada Beograda 4. aprila 2023. u 12:00 sati.

Takođe, Lalilića i Trifunovića Zlatnom medaljom za hrabrost odlikovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Grad Zaječar uručio im je Nagradu “Hajduk Veljko”.

Žiri “Najplemenitijeg podviga”, na čijem je čelu akademik Matija Bećković, za najplemenitiju u 2022. godini proglasio je Tatjanu Obradović iz Čačka, koja je preuzela brigu o “bebi leptiru” – devojčici Nađi, rođenoj sa retkom, genetskom i neizlečivom bolešću. Za najplemenitiji kolektivni podvig izabrano je bratstvo Manastira Draganac sa Kosova i Metohije, jer uprkos mnogobrojnim nevoljama, ovoj svetinji vraćaju prosvetiteljsku ulogu i duhovno su sedište za 30.000 Srba Kosovskog Pomoravlja.

Žiri su činili: glumice Tanja Bošković i Rada Đuričin, modna kreatorka Verica Rakočević, načelnik VMA pukovnik dr Miroslav Vukosavljević, direktor Uprave i saradnje sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, predsednik i vlasnik “Komtrejda” Veselin Jevrosimović, proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević i odgovorni urednik Informativnog programa Pink televizije Goran Gmitrić.

Prethodni članci