Projekti osnažili pravni i institucionalni okvir: Grad Zaječar unapredio rodnu ravnopravnost

Swiss PRO – Unapređena rodna ravnopravnost na lokalnom nivou uz podršku Vlade Švajcarske

U Aranđelovcu je održan događaj u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SWISS PRO“. Ovom prilikom grad Zaječar je dobio potvrdu o unapređenju rodne ravnopravnosti, kojoj je doprinelo niz aktivnosti sprovedenih u prethodnom periodu, a koje su finansirane od strane Vlade Švajcarske kroz SWISS PRO program.

Projektom “Kad žene vode” je osnažen položaj žena iz zaječarskih sela i to edukacijama na temu etno turizma, a tehničkom podrškom za jačanje kapaciteta mehanizama za rodnu ravnopravnost izrađen je Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost i oformljena ženska odbornička mreža.

Kapaciteti i mehanizmi za rodnu ravnopravnost ojačani su u 31 lokalnoj samoupravi, dok je više od 5.000 građanki i građana imalo direktnu korist od sprovođenja projekata za poboljšanje položaja žena u lokalnoj zajednici koji su realizovani uz podršku Vlade Švajcarske, istaknuto je na događaju koji je program SWISS PRO organizovao 25. februara 2022. godine u Aranđelovcu.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci