Promovisana Timokova himna

U holu Poslovne zgrade Gradskog stadiona pod Kraljevicom, u svečarskoj atmosferi i u prisustvu Branimira Đorđevića, predsednika UO, Ivana Vučkovića, generalnog direktora i Dalibora Đorđevića, člana Skupštine, kluba koji je više od veka sinonima sportskog Zaječara (Timok je osnovan 1919. godine), potom trenera i domaćina proslave Gorana Stankovića, Miroslava Trujkića i Miroslava Nikolića, kao i u prisustvu svih aktera himne – autora teksta, kompozitora i aranžera, muzičara i pevača koji su učestvovali u realizaciji ovog projektu, održana je promocija himne Fudbalskog kluba Timok 1919, koja je već na prvo izvođenje svim prisutnim prijala na uho, dušu…

Tekst za ovu prelepu himnu „belih labudova“ sa Timoka, napisao je Ivan Đorđević Borota, bivši uspešan golman Timoka i Kristala iz svetlijih dana, a sada agilni trener novih čuvara mreže ovog renomiranog kluba, kome od ruke ide i pisanje poezije. Aražman i muziku za himnu pod nazivom „Plavo Beli, Plavo Beli“ je sa puno umeća i ljubavi odradio Zoran Nikolić, vrsni zaječarski muzičar i kompozitor. Himnu je besprekorno otpevao poznati zaječarski pevač Vuk Petrović, do pre desetak godina standardni prvotimac i vihorni napadač „plavo belih“ sa Timoka, a prateći vokali bili su Milan Stamenković, Denis Marjanov, Aleksandar Živković, Rastko Nikolić, Dejan Andrijašević i Slavoljub Ristić. Klavijature je svirao Zoran Nikolić, trubu Milan Stamenković, gitaru Ivica Popović i bas gitaru Zoran Pejović Peja. Sve sami majstori i perjanice svog zanata, bez kojih se ne može zamisliti ni jedan muzički događaj u Zaječaru, Timočkoj krajini i širom Srbije. Svaka čast!

Ivan Đorđević (autor teksta) i Zoran Nikolić (kompozitor)

Nema dileme, u nastavku prvenstva himna Timoka „Plavo – Beli“ oriće se na Gradskom stadionu pod Kraljevicom, uz podatak da je himna u celosti odrađena besplatno. Himnu možete čuti ovde.

Prethodni članci