PU Zaječar: Apel građanima da predaju oružje do 30. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koji to do sada nisu učinili, da iskoriste mogućnost da predaju oružje Policijskoj upravi ili najbližoj policijskoj stanici do 30. juna 2023.

Na području Policijske uprave u Zaječaru od 8. maja predato je više od 1.320 komada oružja, više od 37.000 komada municije i više od 470 minsko–eksplozivnih sredstava.

„Apelujem na građane da budu odgovorni i predaju sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo, minsko–eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju. Takođe, građani osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih, bez dokazivanja porekla oružja, legitimisanja i bez krivičo pravne i prekršajno pravne odgovornosti. Pozivm i one građane koji, nakon smrti vlasnika, nisu policiji predali oružje, da to urade u ovom periodu“ poručio je Mario Zdravković, oficir Odeljenja Policijske uprave Zaječar.

Iz Policijske uprave Zaječar podsećaju građane da oružje u nelegalnom posedu građani u ovom periodu mogu da predaju bez ikakvih posledica, svakog dana, od 7 do 19 sati.

Prethodni članci