PU Zaječar: Za prvih devet meseci ove godine smanjen broj svih vrsta kriminaliteta i saobraćajnih nezgoda

Na teritoriji PU Zaječar počela pojačana akcija kontrole saobraćaja

Na području Policijske uprave Zaječar, koja pod ingerencijom ima četiri lokalne samouprave, zabeležen je pad svih vrsta kriminaliteta i saobraćajnih nezgoda, istaknuto je na konferenciji za medije u PU Zaječar.

Načelnici Policijske uprave u Zaječaru: Igor Jevtić – načelnik PU Zaječar, Mario Zdravković – načelnik Odeljenja policije PU Zaječar i Novica Radulović – načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Zaječar, naglasili su da je u prvih devet meseci ove, u odnosu na isti period prošle godine da nije bilo značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, a da je zabeležen pad svih vrsta kriminaliteta i saobraćajnih prekršaja.

Takođe, do 15. oktobra 2023. u 30 evropskih država traje međunarodna policijska akcija pod nazivom „Fokus na putu”. Akcija je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenje mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza. Saobraćajna policija pojačano će kontrolisati i sankcionisati upotrebu sigurnosnih pojaseva u vozilu.

Prethodni članci