Radio Klub TIMOK – YU1ACR održao takmičenje Vojna utvrđenja Srbije

Radio klub “Timok” – YU1ACR, organizovao je na Dan oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu, 19. oktobra 2021. godine takmičenje „Vojna utvrdjenja Srbije“. Na ovom takmičenju ičestvovalo je više od 60 radio-amatera iz cele Srbije ali iz zemalja regiona Zapadnog Balkana. Nakon što su svi učesnici takmičenja dostavili svoje radio-amaterske dnevnika, usledila je provere tih dnevnika i međusobnih uklapanja svih radio-amatera. Posle vreme rezervisanog za žalbe na nezvanične rezultate, došlo je vreme i za objavu zvaničnih rezultata takmičenja održanog simbolično na Dan oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu.

U kategoriji A-YU stanice prva tri mesta osvojili su

1. mesto YT2ZZ – Životije Avramović – član Radio-amaterskog kluba “Despot” YU1IQR iz Despotovca
2. mesto YT1RW – Tanja Jakovljević – članica Radio kluba “Sevojno” YU1AAX iz Sevojna
3. mesto YU2MT – Srboljub Đorđević – član Radio kluba “Kragujevac” YU1EFG iz Kragujevca

U kategoriji B-NON YU stanice prva tri mesta izgledjau ovako

1. mesto E74E – Enver Šabović iz Visokog, Bosna i Hercegovina
2. mesto E73X – Milenko Matović iz Čajniča, Bosna i Hercegovina
3. mesto E73E – Igor Vukašinović iz Mokrog, Bosna i Hercegovina

Iako je zaječarski kluba radio-amatera “Timok” – YU1ACR bio organizator i domaćin takmičenja, parvo učešća imali sui članovi ovog kluba i oni su bili takozvani množitelji, odnosno donosili su bonsu poene ostalim takmičarima radio-amaterima. Oni su učestvovali u C-S kategoriji, a u nastavku se nalaze i njihovi rezultati.

1. mesto – YU4AST – Amer Sujoldžić
2. mesto – YT3VLA – Vladan Matić
3. mesto – YU1TMP – Mirjana Petrović

Kompletne rezultate možete pogledati na linku http://www.radiosport.yu1srs.org.rs/HF/index.php?option=com_content&view=article&id=143&nazivtakmicenja=Vojna%20utvrdjenja%20Srbije&godina=2021&lang=sr

U zadnjoj koloni tabela sa rezultatima, klikom na PDF ikonu svi učesnici mogu preuzeti svoju elektronsku diplomu. Takođe, svi učesnici koji su u svojim katgorijama osvojili prva 3 mesta, dobiće pehare, a organizator će naknadno objaviti način i vreme uručenja tih nagrada. Radio klub “Timok” YU1ACR se zahvaljuje svim radio amaterima koji su učestvovali u takmičenju i uveličali svečanost obeležavanja Dana oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu. Takmičenje Vojna utvrđenja Srbije realizovano je u skolpu projekta OKOV, koji Radio klub “Timok” sprovodi uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Prethodni članci