Radnički iz Lubnice angažovao iskusnog trenera Bogišu Stojiljkovića kako bi sačuvao mesto u Zoni „Istok“

Prošlogodišnji prvak Zaječarske okružne lige FK Radnički 1946 iz Lubnice je tokom sezone 2021/22 ostvario jedan od najboljih rezultata u svojoj istoriji dugoj 77 godina. Ekipa sastavljena od bivših iskusnih igrača Timoka se prošle godine bukvalno prošetala kroz Zaječarsku okružnu ligu jer je zabeležila svih 30 pobeda i osvojila maksimalnih 90 bodova sa gol razlikom +86 što je retko kom klubu pošlo za rukom u jednoj sezoni. Međutim jesenas u Zoni „Istok“, ekipa iz Lubnice nije baš delovala ubedljivo i nakon 15 kola osvojila je svega 10 bodova i uz Ozren iz Sokobanje i BSK-a iz Bogovine se nalazi ispod crvene linije tj, u zoni ispadanja.

Detalj sa treninga

Uprava kluba je odlučila da u prolećnnom delu prvenstva angažuje iskusnog trenera Bogišu Stojiljkovića koji poseduje UEFA „A“ licencu a bio je i dugogodišnji instruktor fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije za zaječarski okrug.
– Radnički 1946 se nakon prvog dela prvenstva u Zoni „Istok“ nalazi među ugroženim klubovima. S obzirom da je klub napustilo nekoliko igrača koji su predstavljali kostur tima, biće veoma teško na proleće. Predstoji grčevita borba za opstanak, ali dok postoje i najmanje šanse, klub se neće predati – kaže Bogiša Stojiljković.

Detalj sa treninga

Bogiša Stojiljković je rođen 6. maja 1961. godine u Vlasotincu a trenutno živi u Zaječaru. Fudbalsku karijeru počeo je u pionirima FK Vlasina iz Vlasotinca a igrao je za sve selekcije do 1979. godine. U sezoni 1979/80 igrao je za FK Jedinstvo Šišava u Niškoj zoni kao senior. U sezoni 1981/82. branio je boje niške Sloge (današnji Car Konstantin) tadašnjeg člana Niške zone. 1982. godine kao veliko pojačanje prešao je u FK Kristal iz Zaječara za koji je igrao do 1990. godine, u Srpskoj i Međurepubličkoj ligi sa klubovima iz Makedonije i Kosova i Metohije. Za Timok je igrao u sezoni 1990/1991 a nakon toga za FK Kablovi, Putevi, BSK Bogovina i Železničar iz Zaječara sve do 1993. godine kada prestaje sa aktivnim igranjem fudbala.

Bogiša Stojiljković Soća, trener FK Radnički 1946

Trenersku karijeru počeo je u FK Timok 1993. godine gde je trenirao pionire, kadete i omladince. Od 1995. do 1998. trenirao je pionire, omladince i seniore FK Kablovi iz Zaječara. Tokom 1994. i 1995. godine uključen je u instruktorski rad kao trener selekcije FS Regiona Istočne Srbije. Od 1996. do danas aktivno je uključen u sve programske aktivnosti FSRIS, FSS i FSJ (FSSCG), kao trener i instruktor. U dva navrata je bio i trener seniora Timoka, 2005. i 2007. godine.

Tokom trenerske karijere pod njegovim nadzorom u omladinskim i seniorskim ekipama trenirali su igrači kao što su: Ivica Jovanović (OFK Beograd, Trayal, Timočanin…), Nikola Popović (Metalac, Mladost GAT), Nebojša i Nenad Marinković (Partizan), Miloš Milojević Cokna (trener Crvena Zvezda, Malme…)

Prethodni članci