Radovi u naselju Kotlujevac: Durmitorska, Moslovačka i ulica Vasilija Đurovića Žarkog dobijaju novi izgled

Počeli su radovi na asfaltiranju Durmitorske ulice, Moslovačke i ulice Vasilija Đurovića Žarkog u Zaječaru.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je danas radove u nekoliko ulica u zaječarskom naselju Kotlujevac.

Ničić je istakao da kao što je pre par dana i obećano, a nakon završenog projekta, izdatih građevinskih dozvola i potpisivanja ugovora građana sa Odeljenjem za LER GU Zaječar, danas su započeli radove na:

• izgradnji atmosferskog kolektora, kolovozne konstrukcije i trotoara u Durmitorskoj ulici (krak I: od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Moslovačke ulice) u dužini ulice od L= 177,71 m (i dužine atmosferskog kolektora od L= 100,90 m);

• kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici (krak II: od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Olimpijske ulice) u dužini ulice od L= 57,00 m i izgradnju kolovoza i trotoara u Moslovačkoj ulici, od Durmitorske do ulice Dr Dragiše Mišovića, u dužini ulice od L= 150,00 m. Vrednost ovih projekata saobraćajnica iznosi 13.204.000 dinara (sa PDV-om).

„Radi se i kompletno uređenje ulice Vasilije Đurović Žarki u dužini od 376,49 metara. Širina ove ulice, jedne od glavnih u naselju Kotlujevac je 6,0 m, sa obostranim trotoarima od behaton ploča širine 2×1,5 m. U ovoj ulici je projektovan atmosferski kolektor, koji je dužine 297,35 m. Takođe je urađena i nova vodovodna mreža od 375 m. Postavljena su i 4 nadzemna hidranata. Vrednost svih radova u ovoj ulici je oko 26.700.000 dinara. U Durmitorskoj i Moslovačkoj ulici urađen je tucaniči zastor, a vrednost ovih radova je oko 3.500.000 dinara. Prilikom današnjeg, prepodnevnog obilaska radova, a što ću večeras i proveriti, dobio sam uveravanja izvođača da će veliki deo poslova biti završen danas i sutra dok će se trotoari i ostali završni radovi okončati u narednih desetak dana. Takođe sam zamoljen da apelujem na stanare, i one koji koriste ove ulice, da poštuju preporuke izvođača da iste ne koriste dok se asfalt ne ohladi i stabilizuje i ne čine sami sebi štetu”, poručio je Ničić.

Prethodni članci