Zaječarski „Dečiji centar“ prirediće druženje sa Mirjanom Micić, u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”

Mirjana Micić biće treća gošća u okviru projekta „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”, zaječarskog „Dečijeg centra“, u utorak 29. marta 2022.

Ovom prilikom Mirjana Micić družiće se sa srednoškolkama/cima u Tehničkoj školi u Zaječaru, u 12.30 časova. Nakon Zaječara, druženje će biti nastavljeno u Bujanovcu u Stručnoj školi „Sveti Sava“ i Srednjoj školi „Sezai Suroi“.

Projektom „I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“ predviđeno je da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže. Upoznavanje sa prominentnim ženama koje su se, uprkos lošim startnim pozicijama ostvarile profesionalno. Tri lokalne kampanje za promociju obrazovanja devojaka biće realizovane u aprilu i maju.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema. Podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Mirjana Micić je studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu na smeru Računarstvo i informatika. Podpredsednica je i koordinatorka za saradnju sa studentima, u Romskom Studentskom udruženju (RSU).

Na projektima koje sprovodi Romsko studentsko udruženje u saradnji sa GIZ-om, angažovana je od osnivanja udruženja, jedna je od sertifikovanih vršnjačkih karijernih savetnica u udruženju, ima višegodišnje iskustvo u direktnom radu sa korisnicima/cama iz marginalizovanih grupa stanovništva, naročito povratnicima/cama po sporazumu o readmisijii. Mladima iz NEET kategorije pruža podršku i motivaciju u toku njihovog karijernog puta.

Trenutno je angažovana kao karijerna ekspertkinja na programu “Mobilni razvojni centar”- Obrazovanje i zapošljavanje Roma i drugih marginalizovanih grupa na jugu Srbije, koji sprovodi Romsko studentsko udruženje iz Niša, u okviru šireg programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji “ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prethodni članci