RARIS predstavio investicione potencijale našoj dijaspori u Beču

U Beču je održana prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu čiji je cilj podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji. Ovom prilikom, RARIS je prezentovao investicione potencijale istočne Srbije

Konferencija je okupila oko 140 predstavnika dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, kao i institucija iz Austrije i Srbije.

RARIS je na Konferenciji prezentovao investicione potencijale istočne Srbije i svim zainteresovanima pružio bliže informacije o mogućnostima za ulaganje u istočnu Srbiju.

RARIS vodi Regionalni investicioni portal istočne Srbije „Invest East Serbia“ na kojem su u ovom trenutku predstavljene 52 različite investicione mogućnosti, lokacije i projekata i to na tri jezika: srpskom, engleskom i nemačkom.

Konferencija je omogućila privrednicima iz dijaspore da se upoznaju sa novim mehanizmima saradnje sa srpskom privredom – „Poslovnim atlasom Srbije i dijaspore“ i „Poslovnim habom za dijasporu.

Konferencija je održana u organizaciji projekta „Link Up! Srbija II“ i Privredne komore Srbije (PKS).

RARIS takođe vodi digitalnu platformu Dijaspora Biznis Info – RARIS. Ova platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom. Platforma se sastoji od web portala sa mnoštvom korisnih informacija, istoimenom Viber zajednicom i Fejsbuk grupom.

RARIS poziva i ovom prilikom sve naše zemljake iz dijaspore koji žele da počnu poslovanje ili se poslovno povežu sa istočnom Srbijom da im se obrate.

Prethodni članci