Rastko Nikolić iz Voždovca na kaljenje u Timok

Mladi Rastko Nikolić koji će u septembru postati punoletan, sa puno uspeha prošao je sve selekcije zaječarskog Timoka, od najmlađih petlića, preko pionira, kadeta, omladinaca pa sve do seniorskog pogona gde je debitovao sa 16 godina 7 meseci i 5 dana u Prvoj ligi Srbije (sezona 2021/2022) i postigao jedan gol i tako postao najmlađi zaječarac koji se u profesionalnom rangu takmičenja upisao u listu strelaca. Nakon sjajnih partija i golova u dresu Timoka zapazili su ga mnogi skauti i lovci na talente iz naših elitnih i prvoligaških klubova a najbrži je bio Voždovac, koji ga je prošlog leta doveo u svoje redove, kao mladog i perspektivnog fudbalera za najbolji sastav i na duge staze. Ovaj plavokosi i još golobradi mladić potvrdio je svoje fudbalske kvalitete i u Voždovcu. Njegove sjajne igre u dresu „belih labudova“ sa Timoka uspešno je preslikao u dresu omladinaca ovog beogradskog superligaša a nastupao je i za seniore na jednoj prijateljskoj utakmici.

– Kontaktirali smo čelnike Voždovca i upitali ih da li su voljni da nam iz njihovog pogona ustupe bivšeg našeg igrača Rastka Nikolića do kraja jesenjeg dela sezone, sa mogućnošću da u Timok ostane do kraja prvenstva i novog prelaznog roka (do 30. juna 2024. godine). „Rale“ ili „Raća“ kako ga iz milošta zovu vršnjaci sa kojima je igrao u svim mlađim selekcijama „plavo belih“ i koji su sada prvotimci, raduju se privremenom povratku u staro jato. Kao dugogodišnji kapiten, u svim mlađim selekcijama, odlično poznaje ekipu, kao i Miroslava Nikolića Šinkija – Šefa stručnog štaba, brzo će se uklopiti i biće za nas veliko pojačanje u Zoni Istok – kaže Milorad Miki Vučković, predsednik UO Timoka 1919.

Rastko Nikolić je kratko dodao:
– Drago mi je što sam se privremeno vratio u matični klub, prvenstveno da mu pomognem da se ekspresno vrati najpre u Srpsku ligu a potom i u Prvu ligu gde mu je i mesto. Pružaću na terenu kao i uvek svoj maksimum, kako bi zimus kada se vratim u Voždovac bio spreman da kvalitetno odradim pripreme i da se dobrim igrama u pripremnom periodu nametnem šefu struke kako bi se izborio za mesto u najboljem sastavu Voždovca – jasan je Rastko Nikolić

Prethodni članci