U toku prijave za kurs za menadžere filmskih lokacija na teritoriji Zaječara, Negotina i Majdanpeka

U okviru projekta Filmtastic East Serbia, TOC – Asocijacija za razvoj održivih zajednica i Srpska filmska asocijacija organizuju trodnevni intenzivni kurs za menadžere lokacija na teritoriji grada Zaječara i opština Negotin i Majdanpek.

Trening je besplatan i namenjen lokalnom stanovništvu koje će dobiti priliku da se u okviru ovog specijalizovanog kursa upozna sa pozicijom menadžera lokacija i nauči osnove saradnje sa filmskim ekipama sa ciljem da postanu njihov deo.

Polaznici će imati jedinstvenu mogućnost da nauče šta je potrebno da bi postali uspešan član tima odgovornog za odabir i upravljanje lokacijama za filmska snimanja. Uvideće zašto je sektor lokacija značajan za proces snimanja filma kroz sve faze produkcije, od početne ideje do detaljnog i osmišljenog plana snimanja i koje su obaveze svih članova lokacijskog tima.

Poseban segment biće praktični deo u kome će tokom obilaska lokacije, uživo biti objašnjeno kako sprovesti dobar skaut (traženje lokacija) i pripremiti lokaciju za prezentovanje klijentima/autorskoj ekipi.

Ideja kursa je da pored pružanja neophodnih znanja i veština za mapiranje i fotografisanje potancijalnih filmskih lokacija, formira i mrežu proaktivnih članova u Zaječaru, Negotinu i Majdanpeku i kroz nju obezbedi kontinuiranu komunikaciju i povećanu vidljivost za više projekata koji će se snimati u istočnoj Srbiji, i ujedno radi na razvoju turističkih potencijala lokacija.

Kurs će biti organizovan 8. septembra (onlajn uvodno predavanje) i 14. i 15. septembra 2023. u Zaječaru.

KOME JE TRENING NAMENjEN?

Trening je namenjen zainteresovanima iz Zaječara, Majdanpeka, Negotina ili njihovoj bližoj okolini, onima koji poznaju prirodne, istorijske i kulturne znamenitosti koje se nalaze na teritoriji pomenutih gradova i opština, kao i onima koji žele da pomognu u pronalaženju potencijalnih filmskih lokacija u istočnoj Srbiji i imaju iskustva u organizaciji događaja.

Takođe, trening je namenjen onima koji su zainteresovani za fotografiju, poseduju organizacione sposobnosti i žele da razviju specifična znanja i veštine o filmskoj logistici i organizaciji, ali i veštine i znanja iz oblasti administracije i komunikacije sa javnim službama i lokalnim turističkim akterima.

Prijave za učestvovanje su moguće putem OVOG LINKA. Rok za prijave: 31. avgust 2023.

Ovaj projekat realizuje TOC – asocijacija za razvoj održivih zajednica i Srpska Filmska Asocijacija, a podržan je od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, u okviru EU programa za razvoj kreativnih industrija i promociju kulturnog nasleđa i turizma u Istočnoj Srbiji.

Prethodni članci