Rotari klub Zaječar, povodom 15 godina od osnivanja, donirao Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru instrumente i opremu

Rotari klub Zaječar, povodom 15 godina od osnivanja, donirao Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru instrumente i opremu neophodnu za rad. Ovom prilikom donirani su violina, gitara i četiri pulta za scenu.

Rotari klub Zaječar ove godine obeležio je 15 godina uspešnog rada u lokalnoj zajednici i uglavnom su njihove akcije usmerene ka omladini, a i tamo gde je pomoć potrebna, ističe Danilo Guberinić, predsednik Rotari kluba Zaječar.

„Ove godine akcenat smo stavili na omladinu iz zaječarske Muzičke škole sa kojom imamo dobru saradnju. Sa njihovom pomoći i horom ‘Lavirint’ snimili smo himnu Rotari kluba i himnu Srbije. Donacija je jedan znak pažnje za pomoć Muzičkoj školi i njihovim talentovanim učenicima. Vrednost donacije je 80 hiljada dinara“, rekao je Guberinić.

Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru ovakve akcije znače puno.

„Znači nam puno, jer su u pitanju naši prijatelji iz Rotari kluba, sada i saradnici. Ovo je samo početak i veće i jače saradnje. Ovo je prilika da zajednica vidi kako treba da deluje dobrotvorni rad. Ovo je prva velika donacija Rotari kluba. Pravićemo neke zajedničke dobrotvorne akcije za decu kojoj je to potrebno. Škola nema dovoljno instrumenata, ali polako punimo fond. Planiramo i nešto više, da se povežemo sa nekim zapadnim zemljama preko Rotari kluba i da omogućimo i neke druge stvari za Muzičku školu u Zaječaru“, kazao je Milan Mitić, v.d. direktor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Firma iz Beograda nedavno je poklonila violinu ¾ Muzičkoj školi u Zaječaru, a donacija Rotari kluba Zaječar je druga donacija za mesec dana ovoj ustanovi.

Prethodni članci