Saopštenje Grada Zaječara povodom interesovanja medija na novonastalu situaciju u OŠ „Hajduk Veljko”

Na osnovu ekspertize koju je Grad Zaječar naručio odmah nakon plavljenja prostorija i nanete štete osnovnoj školi „Hajduk Veljko”, a koju je dostavila Vesna Nikolić – nezavisni stručnjak arhitektonske struke, Grad Zaječar izdao je saopšenje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na objektu OŠ „Hajduk Veljko” došlo je do ispadanja creva iz vodokotlića u nastavničkom toaletu na spratu, što je uslovilo plavljenje prostorija na spratu i na prizemlju, u delu hodnika i učionica levo od glavnog ulaza u objekat, i to 15. i 16. februara, kada su bili neradni dani zbog državnog praznika. Osnovna škola je u tom periodu ostavljena bez ikakvog nadzora.

Uzrokom havarije može se smatrati ispadanje polipropilenskog creva iz vodokotlića, što se verovatno desilo usled neadekvatne montaže i variranja pritiska u mreži, ali i moguće nebrige korisnika prostora.

Grad Zaječar će o ovoj situaciji obavestiti nadležno ministarstvo, kao i izvođača radova, ukoliko se utvrdi da se havarija desila usled neadekvatne montaže. Školski objekat je u garantnom roku do 29.4.2023. godine.

Inače, grad Zaječar je zajedno sa upotrebnom dozvolom dao OŠ „Hajduk Veljko” na upravljanje kompletan inventar škole.

Prethodni članci