Sedme večeri Festivala Zoranov brk pripao Draganu Petroviću

Publika ovacijama ispratila glumce Zvezdara teatra, koji su izveli komad „Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića – “Zoranov brk” pripao Draganu Petroviću Peletu za tumačenje uloge doktora Vase – U pozorišnom klubu večeras održano i javno čitanje drame „Gorocvet 2012“ dr Milivoja Mladenovića. Briljatna priča Dušana Kovačevića, našeg najvećeg saveremenog dramskog pisca, koju nam je na scenu doneo ansambl Zvezdara teatra. Komad „Hipnoza jedne ljubavi“  govori o “ljubavi prema bližnjima i zemlji, kojoj dugujemo sve što imamo”, kako kaže i sam pisac i reditelj predstave. To je priča o životu u planini dve porodice čija su deca u inostranstvu ili se spremaju da odu.  Ali i ljubavi između devojke iz te i takve sredine i mladića iz svemira. Nije nikakvo čudo što je ovaj komad na nendavno završenim Danima komedije u Jagodini napravio žetvu nagrada. Naime “Hipnoza jedne ljubavi” proglašena je za najbolju i po oceni žirija i oceni publike, Dušan Kovačević je dobio nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst, a Dragan Petrović Pele statuetu “Ćuran” za najbolje glumačko ostvarenje.Slično je bilo i večeras u Zaječaru jer je Dragan Petrović dobio Zoranov brk za tumačenje uloge Doktora Vase, a publika ovacijama, dugotrajnim aplauzom i povicima bravo ispratila glumce sa scene pa neće biti čudo i ako komad dobije i nagradu publike.

Dušak Kovačević ne odustaje od svog stila, on je tvrdoglav i uporan i istrajava u tom svom žanru. Nama je bilo strašno zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga preko 50 puta”, rekao je Dragan Petrović nakon predstave.

Dušak Kovačević ne odustaje od svog stila, on je tvrdoglav i uporan i istrajava u tom svom žanru. Nama je bilo strašno zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga preko 50 puta”, rekao je Dragan Petrović nakon predstave.

Odluku žirija, kao i činjenicu da je ušao u najuži krug za nagradu Dana “Zorana Radmilovića” Pele je prokometarisao: “Ja volim da dobijam nagrade. Svako voli da bude pohvaljen ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče i nisam baš nešto ustreptao. Mada volim da dobijam nagrade, naročito kad su novčane. To me najviše raduje.(smeh) Ako je novčana nagrada onda ću da ustreptim.”

Na pitanje novinara koliko je svestan da, u njegovoj igri ima nešto od teza čudne Zoranove pojave na sceni, Dragan Petrović kaže: “Hvala vam na tome, ne znam koliko imam od Zoranove pojave, drago mi je ako to mislite i ako se to možda vidi, ne znam. To mi laska, prosto ne znam šta da vam kažem.

Neposredno pre predstave Zvezdara teatra, u pozorišnom klubu održano je i javno čitanje drame “Gorocvet 2012” dr Milivoja Mlađenovića.

Pozorišni Dani “Zorana Radmilovića” završavaju se sutra dodelom nagrada za najboljeg glumca, najbolju predstavu, po oceni publike i nagrade za vizuelni identitet. Poslednjeg dana studenti Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda, u klasi profesora Božidara Đurovića i docenta Hadži-Nenada Maričića, izvešće predstavu “Biti il ne biti” po tekstu Viljema Šekspira dok će u večernjem terminu glumci zaječarskog teatra izvesti premijerno komad “Krađa, svađa itd.” po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića.

Prethodni članci

Leave a Comment