Silvija Nešić četvrta gošća u okviru projekta “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć” zaječarskog „Dečijeg centra“

„Dečiji centar“ iz Zaječara ugostiće master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić, u ponedeljak 18. aprila 2022.

Predviđeno je druženje sa učenicama/cima zaječarske Medicinske škole, u 13:20 časova.

Silvija Nešić četvrta je gošća u okviru projekta “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”.

Projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Silvija Nešić – magistrirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, muzički odsek. Tokom školovanja bavila se istraživanjem romske muzike. Saradnica je Narodnog pozorišta Niš i igra u dve predstave. Fakultet umetnosti u Nišu odlikovao ju je za izuzetne rezultate tokom studija. Silvija je radila kao dirigent crkvenog hora SV. Jovan Zlatousti, a trenutno je dirigentica hora Doma kulture Pirot. Silvija je aktivistkinja u borbi za ljudska prava od 2010. U okviru Udruženja građana „Ternipe“ iz Pirota, čiji je član od osnivanja. Silvija je formirala folklornu sekciju, koja ima za cilj negovanje i promociju romske kulture i tradicije. Saradnica je i drugih romskih i neromskih organizacija, kao i Udruženja mladih volontera.

Prethodni članci