Simulacijom požara i poplava uspešno realizovana vežba „SISTEM 2021“

Simulacijom proboja vode i poplave i spasavanjem poplavljenih, kod ušća Crnog i Belog Timoka, kao i simulacijom požara usled paljenja trafo stanice izazvanog poplavama, nedaleko od Izvorskog puta, danas je u Zaječaru na pet lokacija uspešno izvedena velika pokazna operativno-taktička vežba „SISTEM 2021“.

Na poslednjoj tački, u hali sportova Osnovne škole “Hajduk Veljko” organizovan je smeštaj lica koja se evakuišu usled poplave, čime je zatvoren program ove pokazne vežbe.

Prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boška Ničića, vežba je pokazala dobru spremnost svih subjekata koji su učestvovali u njoj i Zaječar je, kako kaže, spreman da reaguje i zbrine ljude na pravi način, ukoliko dođe do neke elementarne nepogode.

-Na osnovu izveštaja i snimaka koje smo primili, na teritoriji grada Zaječara svi učesnici vežbe su bili izuzetni. Mislim da su vatrogasci uvek pokazivali spremnost, kao i sve ostale ekipe, a danas su to i potvrdili. Videli smo da su spremni za slučaj neke nepogode koja može da nas zadesi, istakao je Ničić i dodao da Zaječar ima problem atmosferskih voda i da će se u narednom periodu raditi na rešavanju tog problema.

U vežbi „SISTEM 2021“ učestvovali su Sektor za vanredne situacije, Štab za vanredne situacije grada Zaječara, Zdravstveni centar Zaječar, Crveni krst, PU Zaječar, izviđači, Turistička organizacija grada, sva zaječarska javno-komunalna preduzeća, Dobrovoljno vatrogasno društvo, volonteri gradskih mesnih zajednica.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci