Sinoć predstavljena knjiga „Vitraž misli i stihova“ autora Ninoslava Jovanovića

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru sinoć je predstavljena kniiga „Vitraž misli i stihova“ autora Ninoslava Jovanovića.

Knjiga je, kako reče pisac, posvećena ljudima dobrih namera. „Ninoslav Vitražom misli i stihova, na njemu svojstven način „materjalizuje“ sferu duhovne stvarnosti u sferu materijalne stvarnosti, jer pominje ideje, koje su praktične u životnim tokovima“,rekao je pored ostalog Branislav Tihojević, teolog i kritičar.

Sublimirajući prethodne dve knjige „Komad neba na zemlji” i „Trougao duše” i ovu treću „Vitraž misli i stihova”, Slaviša Saša Cvetković, književnik i kritičar zaključuje da se esencija Jovanovićevog spisateljstva ogleda u tome što ohrabruje i nadahnjuje da, kako je rekao: „Nošeni delićima njegove trilogije i primenjujući ih tokom dana, pre počinka pogledamo sebe pravo u oči, čista srca i mirne savesti, sa snažnijom verom u bolje, lepše i svetlije sutra”.

Prisutne je u ime izdavača pozdravio Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović”. Moderator je bila doktorka Sanela Radisavljević,supruga Ninoslava Jovanovića . Sa biografijom umetnika prisutne je upoznala PR Ustanove „Zoran Radmilović” Sanja Petrović a glumica zaječarskog teatra Nataša Petrović kazivala je pesmu „Sećam se kao da je danas bilo”

Prethodni članci