Škola golmana „DROP KICK“ na terenima u zaječarskom naselju Kotlujevac

U Zaječaru je nedavno osnovana Škola golmana „DROP KICK“ koja je na terenu u naselju Kotlujevac privukla veliki broj mališana koji vredno treniraju tri puta nedeljno (ponedeljak, sreda i petak). Za stručni rad i usavršavanje specifičnih golmanskih veština zaduženi su bivši golman Timoka Davor Joksimović i sadašnji golman Aleksandar Jovanović. Obojica su bili dugogodišnji kapiteni koji su ostavili dubok trag na golu zaječarskog srpskoligaša.

Trening – Davor Joksimović

Joksimović i Jovanović u budućnosti planiraju da deci kroz ulogu golmana pruže što više inspiracije u njihovom sazrevanju. U fudbalu, golman igra jedinstvenu i nezamenljivu ulogu. Za razliku od ostalih igrača na terenu, golman ima poseban set pravila i odgovornosti koje su ključne za uspeh tima. Oni su prva linija odbrane, stojeći čvrsto između napadača i mreže, i predstavljaju srce svakog fudbalskog tima.

Trening – Aleksandar Jovanović

Svako mesto u timu može biti pojačano, a jedino je golman uvek sam među stativama. Njegove greške vide se kao na dlanu i dugo pamte.

Škola golmana „DROP KICK“ (VIDEO)

Uloga golmana se dramatično promenila u savremenom fudbalu. Savremeni golmani su više nego samo čuvari mreže. Oni su aktivni učesnici u igri, koji igraju važnu ulogu u napadu i odbrani svog tima.

Škola golmana „DROP KICK“, ponedeljkom, sredom i petkom na terinu „FK Kablovi“ u zaječarskom naselju Kotlujevac. DOBRODOŠLI

Prethodni članci